Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Vill du skaffa dig en passiv inkomst från nätet ?

04.19.2012 · Posted in Ekonomi & Pengar

Att tjäna pengar online är för de flesta bara en dröm som aldrig blir sann. Antingen så orkar man inte ta tag i det då man är helt slut efter sitt heltidsarbete på dagen och på kvällen vill man bara slappa på soffan och slösurfa lite på sin dator.

Man är kanske ledig på helgen men då vill man ju helst inte spendera sin lediga tid framför datorn för att sedan gå tillbaka till sitt ”vanliga jobb” på måndag morgon…

Därför så hade jag nu tänkt tipsa om hur du enkelt kan skaffa sig en passiv inkomst med relativt liten arbetsinsats. Det låter väl inte helt fel ?

Passiv inkomst – Hur går man tillväga ?

1. Registrera ett domännamn. Där finns även alternativ som är gratis. Det mest populära här i Sverige hittar du hos N.nu.

2. Välj ut ett ämne som du vill skriva om. Välj även ut så kallade ”nyckelord” som du ska optimera din webbsida emot.

3. Börja med att skapa innehåll på din sida. Var noga med denna punkten och tänk alltid kvalitè före kvantitèt ! Det vinner du garanterat på i längden. Var även noga med att ha med dina nyckelord i texten på ett läsvänligt sätt.

4. När du känner dig nöjd med din webbsida så är det dags att börja med länkbyggandet. De allra vanligaste sätten är att skriva kommentarer på andras bloggar, ha med en länk i din signatur på olika forum eller skriva artiklar på artikelkataloger. Själv rekommenderar jag artikelkataloger då man får en länk med vilken ankartext man vill.

5. Desto fler länkar du bygger, desto bättre placering får du hos diverse sökmotorer, och detta innebär i sin tur ökad trafik till dina nya webbsida. Jag antar att jag inte behöver förklara vad ökad trafik innebär för dina intäkter ?

Hur tjänar jag pengar då ?

Jag rekommenderar att du registrerar ett konto hos Google Adsense om du inte redan har ett. Lägg sedan in annonsblock på din webbsida och varje gång någon klickar på dina annonser så tjänar du pengar ! Lättare kan det inte bli. Annonserna som visas är alltid relevanta till det du skriver om.

Man kan även anmäla sig hos olika affiliatenätverk men i första hand rekommenderar jag Google Adsense då detta är det absolut enklaste sättet för att början tjäna pengar på nätet.

Du kan även tjäna pengar på din blogg om du gillar att skriva och uppdatera ofta. Men en blogg innebär lite mer jobb då du både måste uppdatera bloggen och bygga nya länkar. Därför kan det vara en bra idè att börja med en statisk webbsida och i framtiden ”fylla” på med en blogg.