Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Viking Fonder presterade bra resultat 2016

05.31.2017 · Posted in Ekonomi & Pengar

Viking Fonder som har en investeringsstrategi som bygger på modeller som företaget arbetat på i många år gjorde ett riktigt bra resultat under 2016. Det intressanta med Viking Fonder är att de köper och säljer sina fonder helt genom de modeller som dom arbetat med att ta fram.

Detta är den strategi som innebär att man arbetar med det som kallas för aktiv förvaltning och som inte skall jämföras med så kallad passiv förvaltning som är betydligt billigare och oftast följer index på ett annat sätt än Viking Fonder gör.

Spara pengar i fonder med aktiv förvaltning

Att spara pengar i fonder och på det sättet växa sina pengar är ett säkrare sätt att investera än att göra det i lösa aktier. Dels är det oftast väldigt erfarna personer som arbetar med förvaltningen, speciellt om det är en så kallad aktiv förvaltning.

En passiv förvaltning innebär att investeringarna är mer automatiserade och följer olika index genom att ha en väldigt bred portfölj av aktier som därmed följer de olika index man arbetar med.

För de flesta fonder så är förvaltningen passiv vilket innebär att dom investerar olika delar av pengarna i olika aktier men oftast i den storleken som också indexet utgörs av.