Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Upptäck Thailand

09.08.2011 · Posted in Resor

Thailands fantastiska resorter

Att bo i resort är det smartaste sättet att bo i Thailand. Det värde du får på thailändska resorter är något unikt i världen.
Läs mer on Thailand och boka din thailand resort hos oss.

Bangkok

Bangkok är thailands huvudstad och är hem för ca 10 millioner invånare. Det är en koloss till stad som har mycket att erbjuda turister.
Det finns massor att utforska i staden, allt ifrån enkla gamla kvarter till flashiga finansområde och höghus.
På huvudgatan Sukhumvit finns det mesta av shoppingen. Här ligger lyxiga Central World och Paragorn som erbjuder bland den
bästa shoppingen i Asien. Boka en resort vid dessa lägena med hjälp av denna Bangkok resort topplistan. Bangkok resort topplistan är framröstad av 1000-tals gäster. Biograferna här är också högklassiga och en föreställning kostar kring 20 kr. Sukhumvit är en väldigt lång gata kantat av områden med barer, restauranger och affärer.
Trafiken här är dock tung och här är alltid mycket folk. Något lugnare och lummigare är finanis distriktet Silom.
Här finns bl a många fina gränder, en stor park och en thaiboxnings arena. Inte långt från finansdistriktet ligger Patpong, ett av Bangkoks red light districts. Det är rätt lätt att ta sig runt på silom till fots, med taxi eller Skytrain.
På kvällen finns här en hel del nattliv, men inte i närheten så mycket som på Sukhumvit. Från Skytrain stationen Saphan Taxin kan man ta taxi båt mellan de olika småhamnarna.
Floden Chao Phraya är mäktig och nästan magiskt, den går igenom Bangkok. Här går många vackra asiatiska träbåtar fram.
Det finns även en färjestation nära den populära gatan Khao San Road. Här finns alla backpackers och gatan är fylld av försäljare som säljer stekta nudlar och banana pancakes. Det finns nåt för alla i staden, oavsett om du vill lyxshoppa eller käka streetfood i chinatown, och det är det som nog är den största charmen med Bangkok.
Nästa gång du är i Thailand, passa på en tripp till Bangkok. Boka en fantastisk bangkok resort hos oss.

Chiang Mai

Chiang Mai kallas även ”The rose of the North”. Chiang Mai har en befolkning på ca 1 miljon. Det är den största staden i norra thailand och även den kulturellt viktigaste.
Staden ligger vid floden Ping som är den del av Chao Phraya floden. Staden har länge varit centrum för
hantverk som handgjorda paraply, juveler, silver och trä-hantverk. För att hitta bästa boendet i stan boka gärna från denna Chiang Mai resort topplistan. Chiang Mai resort topplistan är framröstad av 1000 tals gäster.

En liten bit från centrum ligger Chiang Mai night bazaar, en känd marknad, som bland annat säljer hantverk från hilltribe minoriteter.
Priserna i Chiang Mai ligger en bra bit under priserna i Bangkok och Phuket, så hotellen och resorterna här är väldigt prisvärda.
Staden har inte riktigt upptäckts ännu av svenskarna, men har mycket att erbjuda som överraskar. Chiang Mai har en vacker innerstad i äldre stil, unik natur, avslappnad mentalitet, vackra trätempel och en helt unik kultur.
Boka en vacker chiang mai resort och ha en upplevelse för livet !