Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Skäggtrenden

09.10.2018 · Posted in Shopping

Skägg fortsätter att explodera, allt fler skaffar skägg och många som har burit skägg i många år testar att odlar större eller att man ”stylar” det. Många företag har hakat på skäggtrenden och släpper just fler produkter till män med ansiktsbehåring. Detta tycker vi såklart är kul, män ska ju som kvinnor har lika stort utbud för skönhets produkter.

Det svåra är att hitta skäggvårds produkter som inte är fabriksgjorda och sprutar ut 10.000 enheter om dagen, nä jag vill ha produkter med naturliga ingredienser som är tillverkade med kärlek. Det man ska ha i badrumskåpet är minst en skäggolja, jag har även ett skäggvax för att lättare hålla det på plats.

 

Men det viktigaste för att få ett välskött och fräsch skägg är att man har rutiner, det låter väldigt tråkigt och gammeldags men det är tyvärr vad som måste göras för att få det perfekta skägget.

Mina rutiner är följande –

– tvätta skägget varje dag, när du duschar t.ex.

– Skrubba ansiktet och skägget för att få bort döda hudceller ( inte fräsch haha )

– Återfukta ditt skägg med en olja varje gång du har duschat / badat. ( EXTREMT VIKTIGT )

– Är du på semester och du ligger i solen flera timmar varje dag? Då är det också viktigt att applicera en olja för att inte torka ut ditt skägg, om det blir torrt så riskerar det att gå av mycket lättare och att man lättare får irriterad hud under håret.

 

Men annas är det bara att låta det växa och trimma det någon gång i veckan, jag gör en grundlig trimning 1 gång i månaden hos en barberare.