Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Så sökmotoroptimerar du din blogg

10.09.2011 · Posted in Datorer & Internet

Om du har en blogg, vill du förstås att så många som möjligt ska hitta den och läsa den. De flesta bloggare tycker nämligen att det är ganska tråkigt att inte få någon respons alls på det man skriver, och det är viktigt att vara medveten om att många som skriver bloggar faktiskt inte kommenterar i dem.

Men hur gör man då för att få så många som möjligt att hitta bloggen, om man inte har en stor budget för att marknadsföra sig via annonser och liknande?

Lösningen heter sökmotoroptimering, en teknik som går ut på att optimera bloggen för att göra den mer tilltalande för sökmotorerna, som t.ex. Google.

Väldigt många som letar efter saker och ting gör det nämligen via sökmotorerna, så de är ett alldeles utmärkt sätt att få in nya besökare på. Dessutom är sökmotoroptimering gratis, så du behöver inte ens lägga pengar på detta, bara lite tid.

Här kommer några tips på hur du kan sökmotoroptimera din blogg:

Se till så att adressen på din blogg beskriver vad bloggen handlar om.

Välj ut några så kallade nyckelord, dvs. ord som bloggen handlar om, och använd dem i rubriken på bloggen.

Lägg till så kallad meta information (meta titel och meta beskrivning) för din blogg. Googla detta om du inte vet vad det är.

Använd dina viktigaste nyckelord så ofta du kan i inläggen, rubrikerna och så vidare, men gör det på ett naturligt sätt. Att använda alldeles för många nyckelord i onödan ser bara onaturligt ut, och gillas inte av sökmotorerna!

Skapa en sidkarta för bloggen.

Använd dig av taggar på ett bra sätt. När det gäller detta får man ofta testa sig fram för att hitta ett sätt som känns naturligast.

Be andra att länka till din blogg, och lägg in länkar till bloggen på t.ex. din Facebook sida eller andra bloggar eller hemsidor som du har. Ju fler som länkar till bloggen, desto populärare uppfattas den nämligen vara av Google.

När du väl ser att detta ger resultat, finns det även mer avancerade sökmotoroptimeringstips du kan ta del av. Det finns massvis med sökmotoroptimeringsbloggar och forum där ute där du kan få mer råd och tips för att få bloggen att ranka ännu bättre.