Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Roliga YH utbildningar

05.29.2013 · Posted in Restaurang & Mat

Efter att vi sjungit om studentens lyckliga dagar är många av oss skoltrötta och att fortsätta studera i tre eller fyra år till känns som ett livstidsstraff. Flertalet tänker jobba i ett år för att sedan återvända till skolbänken och återuppta studierna. Ett år blir till två och sedan kan det kännas omöjligt att återvända till studentlivet. 2009 kom en ny variant av högskola, nämligen YH utbildningarna. YH står för yrkeshögskola och är inriktad på olika yrken som arbetsmarknaden efterfrågar. Dessa YH utbildningar har betydligt mer praktik i läroplanen än de traditionella högskolekurserna så nu finns det ingen ursäkt längre att inte få en gedigen utbildning. Det finns många fördelar med dessa utbildningar för de som är skoltrötta och pigga på att ge sig ut i arbetslivet.

  1. Yrkesinriktat

Dessa studier är helt inriktad på det blivande yrket. En trädgårdsmästare behöver inte lära sig om psykologi utan utbildningen är utformad så att den enbart har ämnen som behövs för det framtida yrkesvalet. Utbildningarnas längd varierar kraftigt och den kortaste är sex månader.

  1. Praktik

En stor del av kursplanen består av praktik. Att få kompetens i hur arbetet faktiskt går till ute på en riktigt arbetsplats är en ovärderlig kunskap. Dessutom är det alltid viktigt att lära känna folk i branschen för framtida anställningar.

  1. Högre lön

När det är dags för löneförhandlingarna senare i yrkeslivet är en utbildning alltid bra att ha i bagaget. Från alla YH utbildningar får eleven ett utbildningsbevis eller en yrkeshögskoleexamen beroende på hur lång utbildningen varit.

Eftersom kurserna är anpassade efter arbetsmarknadens behov har många som väljer YH utbildningar ett arbete då kursen avslutas. Bland annat är en säljutbildning ett populär kurs att välja idag,  det kostar inget heller att studera på dessa utbildningar och de ger rätt till studiestöd. Ansökningarna för att delta i det önskade programmet lämnas till skolan eller företaget som erbjuder utbildningen.