Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Personlig assistans!

10.23.2011 · Posted in Shopping

Vad är Assistans och varför måste den utformas på varje persons vilkor?

”Vi hade het enkelt inte fattat vitsen. Varken vitsen med assistans eller varför den skulle vara personlig. Så skriver en assistent i författaren Bengt Elméns bok ”Assistans med glans”. Bengt Elmén är socionom med en med en cp-skada sedan födseln. Bengt arbetar idag som verksamhetsledare på STIL, stiftarna av independent Living i Sverige var han med och ledde det första försöksprojektet kring personlig assistans 1987. Vi på Livihop assistansanordnare använder oss idag utav hans handbok för personliga assistenter. På ett intresseväckande sätt beskriver Bengt Elmen en lång rad situationer som på ytan kan tyckas ganska harmlösa, men kan innehålla många fällor. Bengt Elmén vet vad han talar om. Han har själv omfattande behov av personlig assistans, och är därmed arbetsledare åt en lång rad personer. Efterhand har han lärt sig hur han bäst sätter nya assistenter in i arbetet, och hur han och de kan utveckla arbetsrelationen till fördel för båda.

Oavsett om du jobbar som assistent och har flera års erfarenhet så handlar det om att den måste utformas på varje persons villkor. Många tror att bara för att du har jobbat inom vården, att du vet hur assistansen ska skötas, och det är där dem tar fel. På många arbetsplatser så hör det inte till att du dra ner byxorna på din chef men som assistent så är det inte ovanligt att du drar ner byxorna flera gånger om dagen.

Vi på Liv ihop är ett assistansbolag som jobbar med lagen LSS, vi vet att det är kunden som väljer hur Hans/hennes assistans ska skötas.

Vårt tips till alla som vill jobba med personlig assistans är att läsa Bengt Elméns bok Assistans med glans.