Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Onlinedating har blivit en social instutition

04.29.2012 · Posted in Hälsa & Skönhet, Nöje & Fritid

Onlinedating. Ett begrepp som var totalt okänt var de allra flesta för bara tolv, femton år sedan är i dag ett av de vanligaste och viktigaste sätten för människor att träffa nya partners i dagens samhälle. Det är därmed kanske ett av de allra mest konkreta exempel på hur den nya tidens teknik har påverkat samhället – trots allt styr det i mångt och mycket till och med vilka nya familjer som bildas. Och det är lätt att förstå hur onlinedating så snabbt fått ett så pass brett genomslag och ändrat folks vanor. Det är helt enkelt ett väldigt passande sätt att gå tillväga på flera sätt. Inte minst så gör onlinedating kanske det enklare än någonsin att hitta en partner med rätt kvaliteter. För den som föredrar personer av en viss personlighet, med vissa intressen, värderingar och så vidare går det att på bara några musklick få fram personer som uppfyller just dessa kriterier.

Innovativa sätt används för att förnya onlinedating

En av de mer spektakulära trenderna på senare år inom onlinedating är så kallad virtuell dating. Det innebär i princip att man blandar traditionell onlinedating, i den mån man kan prata om något sådant i det här sammanhanget, och onlinespelande – som också är ett mycket stort fenomen världen över med många miljoner utövare. Resultatet blir ett slags rollspel där deltagarna representeras av så kallade avatarer, alltså en slags digital persona. Tillsammans kan de då utforska en rad olika miljöer och lära känna varandra under mer förhållanden som i stora drag liknar en slags lek, något som givetvis tilltalar många, men lika givetvis inte heller alla. Lekarna består ofta av olika sorters spel, så som frågetävlingar och liknande, men i princip kan det vara vad som helst så länge någon utvecklar en digital miljö för det. Om den här trenden och andra typer av trender av samma sort är en fluga eller inte återstår att se, den som lever får se helt enkelt.

Helt klart verkar det i alla fall vara att onlinedating inte är en fluga, utan en social institution som varit väl etablerat i över ett decennium och ständigt lockar till sig nya utövare. Alla håller dock givetvis inte på så läng med onlinedating – själva syftet är ju att det ska vara en övergående process som leder till en stadig relation, vilket många även lyckas med och därmed inte längre har någon användning för den typen av tjänster.