Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Olika tips för dig som vill ge ett bra första intryck vid en arbetsintervju

07.05.2018 · Posted in Övrigt

Söker du arbete? Det är du inte ensam om. Varje dag söker tusentals personer arbeten runt om i landet. Det finns många sätt att hitta ett arbete på. Du kanske använder dina kontakter, svarar på en annons eller går via ett företag som håller på med uthyrning av personal. Alla som söker arbete kommer någon gång att få komma till en arbetsintervju. Det kan vara lite nervöst men vi har några bra tips som kan hjälpa dig att ge ett bra första intryck. Dessa kan du använda dig av oavsett om det är din första eller tjugoförsta arbetsintervju.

Visa din bästa sida

Tänk på att din arbetsintervju egentligen börjar samma stund som du öppnar dörren. Att komma i tid, ha på sig de rätta kläderna, vara trevlig mot alla du möter och generellt visa upp din bästa sida kan ta dig långt. Det kanske till och med är små skillnader som avgör om det blir du eller någon annan som får jobbet. Det finns naturligtvis flera delar som påverkar en arbetsintervju. Faktum är att man skulle kunna säga att intervjun började redan när du fick besked om att de ville träffa dig.

När du ska på en arbetsintervju betyder det att rekryteraren fann dig och ditt CV intressant. De vill träffa dig för att få en känsla över vem du är som person och om du kommer att passa in i företaget. De vill helt enkelt säkerställa att de gör rätt rekrytering.

Kom förberedd

Det är lätt att säga “kom förberedd” men det är inte riktigt alla som förstår innebörden av detta. Det innebär att du inte bara ska känna till företaget utan även vad de sysslar med, eventuella andra områden där de är verksamma och hur deras marknad ser ut.

Det finns vissa frågor som nästan alltid kommer att dyka upp. Två av de viktigaste frågorna är:

• • Varför vill du jobba just här?

• • Varför ska vi välja just dig?

Du bör tänka ut bra svar för dessa frågor långt innan själva frågan ställs. Dessa frågor är nämligen bra för företaget att ställa för att hitta personal som skiljer sig från mängden.

Har du några frågor till oss?

Självklart har du frågor. Det kan ha dykt upp frågetecken under själva samtalet, dessa passar utmärkt att få svar på vid det här laget. Du kan även fråga hur en dag skulle se ut för någon som skulle arbeta med just det jobb du söker. Du kan fråga hur sammanhållningen och arbetskulturen är, något som tillåter företaget att sälja in sig lite till dig istället för tvärtom.

Detta är några enkla tips som du kan använda dig av för att göra ett bättre intryck nästa gång du ska på en intervju. Det finns flera bra bemanningsföretag i Göteborg och andra städer som kan hjälpa dig att slipa på dina intervjusvar. Använd dig av deras tjänster för att ge dig själv bättre chans att landa ditt drömjobb.