Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

New Holland: Den allians av stora jordbruks tillverkare

10.27.2011 · Posted in Övrigt

 


I 1985 Abe Zimmerman har skapat New Holland. Det kommer från stadens namn där det startades: New Holland i Pennsylvania, USA.

Idag är New Holland en organisation av 4 största tillverkarna: New Holland, Claeys, Ford och Fiat Trattori. De kom samman för att få mer styrka och bli marknadens ledare. De bidrog till förbättringen av jordbrukutrustning tack vare deras initiativ.

Léon Claeys: från skördare till skördetröskor.

Han var en belgisk mekaniker. I 1906 producerar han stationära skördare. Han har en så stor framgång att hade han öppnat en fabrik i 1909. Claeys kommer att skapa och producera skördetröskor och snart bli marknadsledande i Europa. På 1960-talet New Holland köpa Claeys. Idag den belgiska fabriken finns fortfarande kvar: det är nu en New Holland fabrik.

Ford, bil leder och traktorer tillverkare.

Ford är känd för sina framgångar i bilens industri. Men Henry Ford ville att investera i jordbruket med Fords traktorer. Det blir snabbt en framgång tack till 3-punktslyft hake i 1939. Ford köper New Holland och skapar Ford New Holland Inc. i 1986.

Alexandre Braud: Ledande inom vinodling marknad.

I slutet av 19-talet Braud tillverkades den första stationära skördare. De blev mycket populär tack vare till Braud 1014, en druvskördare . Det blev en stor framgång i vin marknad. Senare Fiat köper Braud.

Fiat Trattori: traktorer till en industriell skala.

Fiat Trattori är den första italienska tillverkaren som byggde traktorer till en industriell skala. De fick många utmärkelser från jordbruk utställningar: de är erkända världen över. Under 1990-talet Fiat investerat på New Holland.

Sedan 1994 har New Holland sätta ihop människor och företag att utveckla jordbruket med utrustning innovationer. Traktorer, skördetröskor, utrustning för vinodling, utrustning för hötillverkning och höbärgning .New Holland är ett av världens ledande inom gård utrustning.