Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Mössan som är av päls

09.10.2011 · Posted in Shopping

Det är ett kärt plagg för många, pälsmössan som blev omåttligt populär under och efter andra världskriget när ryssarna kom med sin Usjanka. De i sin tur hade fått inspiration från Finland där dom länge använt pälsmössa som ett huvudplagg under kalla vintrar. Mössorna kan vara tillverkade av många olika material och fuskpäls är det vanligaste idag efter att röster höjdes i slutet på 1990-talet och början på 2000-talet för att svenska rävfarmar skulle stängas och idag finns det inga svenska rävfarmar kvar då ingen av de rävfarmar som fanns då klarade av att leva upp till de krav som ställdes på rävfarmarna.

Pälsmössan är dock idag betydligt mer populär än på länge och förra vintern fick den ett nytt genombrott som verkar hålla i sig och idag när människor runt oss är värna om både djur, natur och miljö så är fuskpälsen oerhört populär och visar en bild av vad du står för, snygga kläder behöver inte innebära att djur plågas eller dödas. Som alltid när man skall handla något skall man se sig omkring vad det finns för utbud så man hittar det som passar sin egen smak och även sin egen plånbok. Det finns många olika modeller av pälsmössor och det finns minst lika många material. Dels finns det en pälsmössa med öronlappar och en utan där den som har öron används mycket i Skandinavien, Tyskland och Ryssland medan den utan öronlappar används mer tillsammans med en hel päls som ren accessoar och det främsta syftet är inte att värma. Pälsmössa med öronlappar har däremot en alldeles utmärkt förmåga att värma och det är en av anledningarna till att den blivit så populär i de norra regionerna av Europa. Några som säljer pälsmössa är Kakadu Traders som har fyra olika modeller. Den ena modellen är av så kallad pilotmodell med bomull på insidan och platsar egentligen inte som pälsmössa, en annan modell är den som är helt i fuskpäls både på utsidan och insidan. Det finns även en modell med päls på insidan och tvättat canvastyg på utsidan och den tillhör den mest populära av deras pälsmössor.