Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Lite tips på restauranger på Kungsholmen och Lilla Essingen

09.06.2011 · Posted in Restaurang & Mat

Nobelfantaster brukar säga att det finns en restaurang Kungsholmen erbjuder som är speciell jämfört med andra restauranger i Stockholm. Vill man kalla sig en Nobelfantast måste man ha besökt Stadshuskällaren, denna restaurang serverar nämligen precis alla menyer som har serverats under Nobelmiddagen sedan 1901. Alltså över 100 olika menyer där alla har tagit hur lång tid som helst att utforma och alla är av toppkvalité.

Vill man däremot ha ett lite billigare alternativ i närheten kan det vara bättre att besöka Restaurang Kungsholmen, en annorlunda food court med sju matstationer samt en stor bar. I menyn finns allt mellan himmel och jord från slow food till fast food till sushi och grillat. Deras mål är att erbjuda en bar för enkla måltider. Det kvittar om du planerar att stanna hela kvällen eller du bara stannar till för att få något gott i magen. Under sommarmånaderna hålls även Pontonen öppen där du kan sitta och ta något litet att äta eller kanske en drink.

För att prova på riktigt speciella och unika cocktails ska du gå till Lokal. Förutom egenkomponerade cocktails bjuder de även på två av de många teorierna om varför det heter just cocktail. Det serveras allt från fisk- och skaldjursoppa till örtstekt ankbröst och allt till ett rimligt pris. Till efterrätt kanske det passar bra med en chokladbakelse i tre lager. Maten är god, atmosfären härlig och servicen utmärkt, vad mer behövs? Det serveras svensk och europeisk mat och såklart det stora utbudet av drinkar.

Känner du istället för att äta i och beundra en K-märkt byggnad ska du ta dig till Lilla Essingen och Lux Stockholm. I Electrolux gamla fabrik, närmare bestämt i dess matsal har det sedan 2003 serverats mat av toppkvalité under namnet Lux Stockholm. Här kan du njuta av maten som är tillagad av de färskaste råvarorna. Deras filosofi är enkel, ju närmare producenten är, desto färskare och smakrikare råvara.