Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Länkbygge behöver inte vara tråkigt

04.09.2012 · Posted in Datorer & Internet

När man tänker på ordet ”länkbygge” så får de flesta automatiskt en dålig känsla i hela kroppen. Att bygga inlänkar till sina webbprojekt är ju tråkigaste man kan göra, men samtidigt är det en av de allra viktigaste sakerna man måste göra om man vill erövra en bra placering hos sökmotorn Google.

Utöver att bygga länkar för att få bra placeringar hos diverse sökmotorer så kan man bland annat annonsera via exempelvis Google Adwords. På så sätt kan man snabbt och enkelt driva en hel del ny trafik till sina webbplatser på nolltid.

Men… detta kostar givetvis pengar och du eller ditt företag kommer att få betala en liten summa pengar varje gång någon person klickar på din annons.
Hur mycket man betalar varje gång beror på vilka sökord du vill synas för. Ju mer trafik sökordet, desto dyrare blir det då där garanterat är mer konkurrens.

Därför är detta inget bra alternativ om man precis har startat ett internetbaserat företag. Man har oftast inget särskilt stort startkapital att röra sig med.

Länkbygge behöver inte alls vara så tråkigt som man tror!

Hur gör man då sitt länkbyggande roligt ? Just ordet ”roligt” kanske inte är helt korrekt i detta sammanhang. Att bygga länkar kommer alltid att vara tidskrävande och innebära en hel del arbete. Det går inte att komma ifrån på något sätt.

Men om vi t.ex jämför länkkataloger med artikelkataloger.

Att sätta sig ner vid datorn och veta att man ska lägga in sin URL till 10+ länkkataloger motiverar inte en speciellt mycket. Du som arbetar med länkkataloger vet precis vad jag menar. Otroligt tråkigt!

Om man istället sätter sig ner vid datorn, loggar in på en artikelkatalog, (där du har registrerat ett konto) skriver en artikel på 300-400 ord, lägger in länkar och sedan skickar in den till granskning, då blir det genast ”lite” roligare.

Där finns säkert många som absolut inte gillar att skriva artiklar men enligt mig är detta desto roligare än att sitta och plöja igenom ett dussintals länkkataloger. Länkar från artiklar har dessutom visat sig vara en aning starkare (i många fall, men inte alltid) i jämförelse med länkar ifrån länkkataloger.