Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Kläder för jakten

01.03.2012 · Posted in Nöje & Fritid, Shopping

När man för tusen år sedan jagade mat för sin försörning och överlevnad så fanns både vilja och modet. Idag så sker jakt mer som en blandning utav viltvård och fritidsaktivitet, dessutom så är jaktutrustningen idag mycket mer avancerade. Det är inte bara pilbågen som har bytts ut mot älgstudsare, även plaggen man bär under jakt har förbättrats. Jaktkläderna är väldigt viktiga, de ska skydda jägaren mot kyla och överflödig värme, dessutom så ska de vara bekväma att bära under långa pass. Jaktkläder har ofta en tempereringsfunktion, som transporterar bort överflödig värme och dessutom håller kylan borta, detta gör att det är mycket enkalre att behålla en behaglig kroppstemperatur och man får en behagligare naturvistelse. Dessutom så gör temperingen att man får lättare att koncentrera sig under själva jakten, man slipper dåsigheten som följer av att vara för varm, samtidigt behöver man inte ligga och huttra.

Bra jaktkläder bör vara färgade i naturtrogna färger, detta gör att man får större möjlighet att smyga sig på sitt byte obemärkt utan att man blir sedd. Jaktkläderna får inte vara för bylsiga eller klumpiga, man ska enkelt kunna genomföra snabba förflyttningar och dessutom så är det bra att bära kläder som sitter tätt mot kroppen, detta ger större möjligheter att undvika att bli upptäckt då kroppshyddan helt enkelt blir mindre. Jaktkläder brukar även vara utrustade med ordentliga fickor som är stora nog att förvara delar utav sin utrustning i, det är dessutom en fördel om fickorna är lättåtkomliga så att man snabbt kan få tag i den viktigaste utrustningen. Genom att ha exempelvis mobil och karta lätt tillgängliga så kan man snabbt kalla på hjälp ifall det skulle behövas. Plaggen ska även hålla hög kvalitet och vara stryktåliga, under ett jaktpass kan man räkna med att skrapa emot både stenar och buskar och slitaget blir då stort.