Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Hur du passerar bostadskön i Sverige 2017

11.26.2017 · Posted in Hus & Hem

2017 är ett år våra ungdomar sent kommer glömma.

Det finns nämligen inga lediga lägenheter över huvud taget!

Det här är inget unikt för våra storstäder – något jag däremot tror är unikt är just viljan att inte fortsatt bygga ut områden.

Det är familjehemmet eller en bostadsrätt som gäller för våra ungdomar numera.

Om man inte tänker utanför ramarna förstås.

Jag som skriver den här artikeln heter Nabil och lyckades skaffa mig ett förstahandskontrakt i Majorna, Göteborg, genom att kontakta privata hyresvärdar direkt.

Det här är sällan ett tips som kastas ut då det är oerhört svårt att faktiskt lyckas få sig en lägenhet genom att sälja in sig själv.

Men jag lyckades! Och jag är invandrare med världens längsta namn. Kan jag, kan du!

Det första steget för att lyckas sälja in dig själv till en privat hyresvärd, oberoende av vilken stad du tänkt flytta till är att ha ett fast jobb, förslagsvis med en lön som ligger lite högre än vanligt. Detta är oftast lättare sagt än gjort, men med en hög lön är det många privata hyresvärdar som inte tänker två gånger.

Jag hade en lön på lite över 30 när jag fick mitt första, egna förstahandskontrakt i Göteborg.

Det andra steget är att våga kontakta privata hyresvärdar med din pitch. Många vill ha en lägenhet via privata hyresvärdar men är alldeles för rädda för att ta tag i saken med egna händer. Resultaten blir sällan imponerade.

Det tredje och sista steget ligger i att vända på varje sten i staden. Kontakta varenda privat hyresvärd med ett personligt meddelande och sälj in dig själv så gott det går. Personligen brukar jag säga att kan du få en hyresvärd att skratta är du klar.

Bostadskaos.se är en webbplats vars främsta syfte är att hjälpa hyressökande i Sverige hitta sitt nästa boende genom att erbjuda exklusiva e-postlistor med kontaktuppgifter till privata hyresvärdar. Privata hyresvärdar i Stockholm har växt sig till att bli väldigt populär, men även i söder är det viktigt med privata hyresvärdar i Göteborg. Jag hoppas innerligt att mina listor är till hjälp för dig som läser det här!