Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Håll benen varma i vinter

09.30.2014 · Posted in Restaurang & Mat

Försäljningen av täckbyxor och andra klassiska vinterplagg börjar redan i september. Många varuhus rear ut föregående års modeller när det nya och mer moderna kommer in på lagret. Med andra ord kan man spara en hel del genom att köpa sina vinterkläder i slutet av månaden. Nackdelen med det är att man inte alltid vet vad man kommer behöva under kommande vinter samt att utbudet är relativt litet. En vinter i Sverige kan ju vara allt från några grader minus till snöstorm och en medeltemperatur vissa veckor på närmare minus 20.

För just benen finns det några olika alternativ.

Termokjolen – Att klä sig i termokjol har blivit allt mer populärt de senaste åren. Plagget som började säljas för ca tio år har sedan start fått ett stort uppsving och säljs nu i stora mängder. Däremot är termokjolen ett något könsinriktat plagg. Det är ytterst få män som drar på sig denna täckkjol trots att det skulle värma deras ben betydligt.

Termobyxan – I affärerna varieras det ofta mellan om ordet termobyxa eller täckbyxa ska användas. Det är för många butiker alltså samma sak medan det för mer specialiserade butiker går en skiljelinje. Dessa menar att täckbyxan har sitt huvudsakliga syfte att täcka dvs skydda mot snö och väta. Detta medan termobyxans primära uppgift är att utnyttja sitt termolager dvs värma personen.

Långkalsonger – I vilket material de ska vara gjorda går att diskutera men långkalsongerna värmer i stort sett oavsett. Tack vare dem kan man klä sig gällande ”lager på lager”principen och därmed behålla värmen betydligt bättre.