Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Gott LCHF-bröd med sesamfrön

12.18.2012 · Posted in Restaurang & Mat

Att hitta ett recept på ett bröd med få kolhydrater som ändå smakar lika gott som traditionellt bröd är inte alltid så lätt. Vetemjöl, rågmjöl och andra spannmålsmjöl innehåller alldeles för mycket kolhydrater för att kunna användas i LCHF-kost, vilket gör att man är tvungen att använda andra ingredienser när man baka lågkolhydratsbröd. Dessa alternativa ingredienser ger inte alltid samma smak eller konsistens, men om man vet vad man ska välja blir det betydligt enklare att baka ett gott LCHF-bröd.

Ett alternativ till vetemjöl är mandelmjöl som görs på skalade mandlar som mals ner till ett fint mjöl. Det innehåller väldigt lite kolhydrater, men har egenskaper som annars liknar vetemjölets på månge sätt. Genom att blanda mandelmjöl med kokosmjöl kan man även balansera mandelmjölets nötiga smak så att smaken blir mer neutral. Ett annat användbart livsmedel som man kan använda när man bakar LCHF-bröd är fiberhusk. Det är ett slags mjöl som framställs av skalet från psylliumfrön. Dessa skal innehåller väldigt mycket fibrer vars egenskaper lämpar sig väl i bakning. Fibrerna binder samman bröddegen och håller vätska vilket gör brödet fast och saftigt. För att ge LCHF-brödet mer smak och en mer intressant konsistens kan man även använda hela frön eller nötter i bröddegen. I receptet nedan, som kommer från www.LCHF-brod.net, används fiberhusk och sesamfrön.

Gott recept på lågkolhydratsbröd med sesamfrön

Du behöver: 2 dl skalade sesamfrön, 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, 2 dl riven ost och 3 st ägg.

Instruktioner: Börja med att blanda sesamfröna, fiberhusken, bakpulvret och den rivna osten i en skål. Rör sedan ner i de tre äggen i ostblandningen och blanda tills smeten har blivit så jämn som möjligt. Ta sedan fram en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och sprid ut smeten på plåten. Bred ut smeten till en jämn rektangel med en slickepot. Ställ därefter in plåten i en ugn uppvärmd till 225 grader och låt bröden gräddas i cirka 10 minuter.