Artikelkatalog – En svenska artikelkatalog på för artiklar En svensk artikelkatalog där du kan finna en mängd intressanta artiklar. Bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats!

Behöver du låna stora eller små summor ?

04.14.2012 · Posted in Ekonomi & Pengar

Det har inte så stor betydelse om du behöver låna några tusenlappar eller om du behöver låna ett par hundratusen kronor, där finns olika sätt som man kan gå tillväga på och nu hade jag tänkt att presentera två av dessa.

Behöver du låna mellan 500-6000 kr ?

Är du för tillfället t.ex deltidsanställd på ett företag så kan det hända att lönen inte riktigt räcker till när alla räkningar är betalda i slutet av månaden. Man vill ju helst kunna göra något kul för sin lön utöver att bara betala räkningar och då kan ett sms lån vara en bra idè.

Ett sms lån innebär att man kan låna små summor pengar för att sedan betala tillbaka pengarna oftast inom 30 dagar. Det låter kanon men en stor nackdel är att räntan oftast är väldigt hög. Men fördelen är att man får in pengarna på sitt konto efter 1-2 timmar (om man blir godkänd vill säga) och just detta har varit räddningen för många som har satt sig i en prekär ekonomisk situation.

På senare tid har där även poppat upp låneföretag som låter nya kunder låna pengar helt gratis och dessa bör du verkligen utnyttja om du är i behov av att få tillgång till pengar på ett snabbt och enkelt sätt.

Behöver du låna mellan 10.000- 350.000 kr ?

Vanligtvis så brukar där komma en tidpunkt i livet då man t.ex vill köpa en ny bil, motorcykel, båt eller vad det nu kan vara. Samtliga dessa saker kostar en hel del pengar och har man inte sådana summor sparade på banken så kan ett blancolån vara en bra idè.

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet och detta innebär i sin tur att man får högre ränta i jämförelse med om du hade lånat pengarna med någon form av säkerhet. För att få ett lån utan säkerhet beviljat så krävs det först och främst att man inte har några betalningsanmärkningar, att man har lite tillgångar (inget krav men det ökar dina chanser) och slutligen, att man har någon form av inkomst varje månad.